Antradienis, 30 balandžio

Savaitės paruoštukai, padėsiantys sutaupyti laiko

Visi norime sutaupyti nors šiek tiek paros laiko. Tam, kad spėtume pasidaryti viską, ką norime, būtina planuoti. Tuomet, kai susiplanuojame būsimą dieną, savaitę ar visą mėnesį, tampa viskas daug aiškiau. Į planavimą būtina įtraukti ir maisto gaminimą. 

Daugeliui galvos skausmą kelia tai, kad kasryt vis tenka mąstyti, ką pasigaminti vos tik atsikėlus, kokį užkandį prigriebti, ką ruošti pietums ar vakarienei. Kasdien valgyti tų pačių patiekalų tikrai nesinori, tad reikia stengtis, kad maistas būtų ir kuo įvairesnis. Trūksta idėjų, ką pagaminti? IKI parduotuvės skelbiami nuolaidų leidiniai atrenka produktus, iš kurių galite ne tik pasidaryti vis kitokius patiekalus bei atrasti naujus skonius, bet ir sutaupyti.

Kaip galime pasiruošti ateinančiai savaitei, kad vėl netektų sukti galvos apie kasdienį maisto ruošimą? 

Visų pirma susiplanuokite pagrindinius patiekalus. Jeigu gamindami pasidarysite daugiau porcijų, galėsite jas užšaldyti. Kitą kartą neturėdami pakankamai laiko maisto gamybai, tikrai apsidžiaugsite, kad užsišaldėte virtinukus, įdarytus blynus, troškinius, sultinius ar padažus. Jei vieną kartą užšaldytą Bolognese padažą valgysite su makaronais, tai kitą kartą galite jį sumaišyti su perliniu kuskusu ar ryžiais, o gal nuspręsite pasigaminti lazaniją..

Savaitės paruoštukai labai praverčia tiems, kurie turi tiek mažų, tiek ir didesnių vaikų. Ir ypač ši tema tampa aktuali turintiems mokyklinio amžiaus vaikų, kuriems kasryt reikia paruošti užkandžių dėžutes. Tad šiam reikalui iš anksto galite pasirūpinti sveikos sudėties namine grūdų duona, avižiniais sausainiais, granola, energijos rutuliukais ar humusu. Tai yra vieni geriausių maisto paruoštukų, kuriuos papildę šviežiais vaisiais bei daržovėmis galėsite vaikus aprūpinti sveikais užkandžiais ir pilnaverte mityba.

Nepabijokite kaskart pagaminti didesnį kiekį tam tikro patiekalo ar kepinio, kad jo turėtumėte daugiau ir tuomet jį užšaldykite ar saugiai laikykite šaldytuve, spintelėje – pagal galimybes, kad jis nesugestų ir džiaukitės retesniu maisto gaminimu.

Taigi kaskart pagaminę didesnį maisto kiekį galėsite jį suvartoti kitą dieną ar užsišaldę vėl mėgautis patiekalu net po kelių dienų. Kai pradėsite planuoti maisto ruošimą ir įvertinsite, kad savaitės patiekalai būtų kuo įvairesni, turėsite pilnavertę mitybą ir džiaugsitės retesniu gaminimu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *